Cultuur

We willen je hier iets vertellen over onze drie kernwaarden, maar vooral ook over hoe onze eigen medewerkers de werksfeer in de dagelijkse praktijk ervaren. Dit laatste geeft je namelijk een idee van 'hoe het werkt' bij ons.

Drie kernwaarden

Innovatief, deskundig en maatschappelijk betrokken. Dat zijn onze drie kernwaarden.

Het is niet verwonderlijk dat 'ontwikkeling' het sleutelwoord is voor het werken bij Antes. De ontwikkeling van patiënten, medewerkers en de instelling zelf is namelijk cruciaal voor het waarmaken van onze kernwaarde innovatief. Innovatie gaat natuurlijk ook hand in hand met deskundigheid. Dit betekent dat je als medewerker bij Antes niet alleen kennis van zaken moet hebben, maar ook een groot inlevingsvermogen. Bovendien moet je stevig in je schoenen staan, want laten we eerlijk zijn: het is niet altijd makkelijk. Wat het misschien wel makkelijker maakt is de maatschappelijke betrokkenheid van onze mensen. Dit is onmisbaar voor wie werkt in onze wereld. We werken in het hart van de samenleving aan het oplossen van zichtbare en voelbare problemen. Met sociaalbewogen mensen maken we werk van onze maatschappelijke én persoonlijke ambities.

De werksfeer volgens onze medewerkers

Om je een realistisch beeld te geven van onze werksfeer, hebben we onze eigen medewerkers gevraagd wat zij de belangrijkste kenmerken vinden. Een korte samenvatting:

"Het prettige, leuke van de werksfeer binnen Antes is het samenwerken en de betrokkenheid van medewerkers naar elkaar toe. Het klinkt misschien cliché, maar we zijn ook open en direct naar elkaar toe. We geven elkaar complimenten, maar ook gerichte feedback op zaken. We zijn jong en enthousiast en leren veel van elkaar. Het is wel hard werken. Daar zijn we niet vies van bij Antes. De mouwen opstropen, toewijding, je steentje bijdragen, inzet, gedrevenheid en hart voor het werk, dat is hoe wij hard werken uitleggen. Hoewel er veel verschillende functies (niveaus) zijn, is er slechts in beperkte mate sprake van hiërarchie. We werken in multidisciplinaire teams, waarin eenieder zijn/haar eigen rol en inbreng heeft, om zo het beste voor de patiënt te realiseren. In de praktijk is hiërarchie dan ook nauwelijks voelbaar, je hebt elkaar allemaal nodig. We spreken elkaar bijvoorbeeld ook gewoon met 'je' en 'jij' aan. Kortom: keihard er tegenaan met z’n allen, leren en ontdekken, maar wel in een team waar je van op aan kunt."