Aan het woord

 Helma Kerper

Helma Kerpel, Manager

"Op dit moment heb ik twee afdelingen onder mijn hoede en peddel ik heen en weer tussen de prins Constantijnweg en de Slinge.

Op de afdeling Detox en Diagnose ben ik vooral een leidinggevende die de competenties van de individuele medewerkers naar boven weet te halen en inzet om de liggende taken te vervullen.

Met de patiënten heb ik zo af en toe gesprekken dat is erg wisselend, de ene periode zijn er veel patiënten die je opzoeken en de andere periode minder.

Op het Zorgcentrum ben ik vooral bezig structuur aan te brengen en medewerkers te werven en aan te nemen. Met de patiëntengroep ben ik vooral bezig structuur te brengen en de huisregels weer terug in te voeren. Ik doe dit samen met Laura, teammanager in opleiding.

Ik wist in april 2008 toen ik startte bij Bouman GGZ / Antes niet of ik de patiëntengroep leuk zou vinden.

Ik wilde graag in de psychiatrie aan het werk, maar van verslavingspsychiatrie wist ik nagenoeg niets af. Bijna meteen voelde het als, 'dit is mijn ding, deze mensen zijn zo interessant'. Ik voel me hier echt op m'n plek.

Ik heb geen ervaring binnen de GGZ, maar ik denk dat de verslavingspsychiatrie op zich Bouman GGZ bijzonder maakt.

Ik heb in dat kleine jaar al het vertrouwen gekregen om teammanagers in opleiding te begeleiden en heb sterk het gevoel dat ik mij in de komende periode verder kan ontwikkelen binnen Bouman GGZ / Antes."