Opleiding & Ontwikkeling

Net als jij vinden wij ontwikkeling erg belangrijk. Niet alleen de ontwikkeling van patiënten en onze organisatie als geheel, maar ook zeker de ontwikkeling van onze medewerkers.

Introductie

Om wegwijs te raken bij ons, neem je deel aan ons introductieprogramma. Tijdens de introductiedagen krijg je een beeld van Antes en maak je onder meer kennis met het bestuur, de ondernemingsraad en de cliëntenraad.

Opleidingen volgen

Als je eenmaal goed en wel bij ons aan de slag bent, faciliteren wij jouw persoonlijke- en vakgerichte groei door het bieden van zowel interne als externe (beroeps)opleidingen. Alle medewerkers krijgen de ruimte een opleiding te volgen. In het jaargesprek geef je zelf aan welke wensen je hebt op leergebied. Het hoofd van de afdeling gaat hier vervolgens mee aan de slag en bespreekt met jou welke mogelijkheden er zijn en hoe vergoedingen worden geregeld.

Opleidingen als speerpunt

Antes heeft een eigen opleidingscentrum. Een eigen 'school' dus. Met speciale docenten en een opleidingscentrum (met alles erop en eraan) op de locatie Albrandswaardsedijk 74, in Poortugaal. Opleidingen zijn een waar speerpunt voor de organisatie. Op dit gebied willen we ons ook onderscheiden. Om de kennis van onze medewerkers en de zorg naar een nog hoger niveau te tillen en om het extra aantrekkelijk te maken om bij ons te werken.

Doorgroeien

Het verschilt natuurlijk per functie, maar er zijn in principe geen vaste loopbaanpaden bij Antes. Je kunt zelf aangeven welke ontwikkeling je door wilt maken, welke opleidingen daar bij horen en waar je uiteindelijk terecht wilt komen. Zo is het voor sommigen de uitdaging om zich te specialiseren in een bepaalde functie, terwijl een ander liever doorgroeit naar een managementrol. Jouw inzet en ambities zijn bepalend. Als jij je van je beste kant laat zien, doen wij dat natuurlijk ook.

Beroepspraktijkvorming

Bij Antes besteden we ook veel aandacht aan de beroepspraktijkvorming (BPV). Dit sluit niet alleen aan bij de aard van ons vakgebied, maar ook bij wat wij als werkgever belangrijk vinden. Voor verschillende locaties heeft Antes een opleidingserkenning. Dit betekent dat leerlingen en stagiairs die bepaalde opleidingen volgen, bij ons terecht kunnen om kennis, vaardigheden, competenties en de juiste houding te verwerven. Wij scheppen een goed leer- en werkklimaat. Werkend leren dus. Uiteindelijk kunnen zij zelfstandig vorm en inhoud geven aan het beroep waarvoor ze opgeleid zijn. Klik hier voor meer informatie over dergelijke stages.