Wie we zijn

Antes is in 2012 ontstaan na een fusie van Delta en Bouman. De merken Bouman en Delta hebben elk een historie van meer dan 100 jaar op het gebied van (verslavings)psychiatrie. Naast Bouman en Delta biedt Antes met Youz en Sprink een breed aanbod op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn. Onze organisatie telt zo’n 2.200 medewerkers. Wij zijn  actief in de regio Rotterdam-Rijnmond, Nieuwe Waterweg Noord, Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de Zuid-Hollandse eilanden.

Onze missie en visie

Antes helpt mensen met psychische klachten. Denk aan een depressie, verslaving of angststoornis. Door behandeling en begeleiding te bieden, helpen we hen om weer grip op het leven te krijgen. Dit doen we door een geïntegreerde aanpak op het gebied van behandelen, wonen en werken. We behandelen altijd zo licht als mogelijk en zo intensief als noodzakelijk. Het liefst behandelen we bij de patiënt thuis of dichtbij huis op een polikliniek. Als een opname noodzakelijk is, kunnen patiënten terecht in gespecialiseerde klinieken. Zo bieden wij altijd de juiste zorg voor volwassenen, jongeren en ouderen. Een behandeling heeft pas echt effect als de patiënt een stabiele en veilige woonsituatie heeft. En wanneer hij of zij een goed dagritme heeft met een zinvolle dagbesteding. Die dagbesteding kan (in eerste instantie) bestaan uit werken en leren onder de bescherming en begeleiding die Antes biedt. Als het kan, werken we samen met de cliënt naar een reguliere baan of opleiding.

Het aanbod van onze merken

Bouman

Bouman verleent zorg aan mensen met verslavingsziekten en andere psychische klachten. Daarnaast is onze forensische zorg en reclassering een onderdeel van Bouman.

Delta

Delta is dé specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met psychische klachten. Dankzij deze specialisatie kunnen we mensen helpen die zeer complexe, vaak meervoudige problematiek hebben.

Sprink

Sprink biedt korte, effectieve behandelingen binnen de basis ggz. Sprink biedt ook ondersteuning in de huisartsenpraktijk: POH GGZ.

Youz

Youz is het jongerenmerk van Antes. Youz biedt advies en behandeling aan jongeren t/m 23 jaar die vragen hebben of hulp nodig hebben in de omgang met middelengebruik of gok- of gamegedrag.